Förstasidan » Arkiv

Artiklar taggad med: Utbildning

Löpsedel, Nyheter »

[26 Jan 2015 | Inga kommentarer | ]
Seglarforum hoppas kunna inspirera

Svenska Seglarförbundet vill locka fler till segling och arrangerar i veckan fyra

stora medlemsträffar runt om i landet. Syftet är att diskutera idéer och informera

inför seglingsåret som kommer.

Läsvärt, Löpsedel, Nyheter »

[20 Jan 2015 | Inga kommentarer | ]
Din chans att bli EM-seglare?

Nu finns chansen att ta en billig genväg till ett seglar-EM. 505-förbundet anordnar en tävling där två seglarentusiaster utrustas med en Five, möjlighet till träning och en startplats på EM i Varberg senare i år.
505 är en jolleklass från 50-talet som fått ett uppsving på senare år och lockar utövare i både skiftande ålder och storlek.

Läsvärt, Löpsedel, Nyheter »

[19 Jan 2015 | Inga kommentarer | ]
Dags testa yrkeslivet till sjöss?

För den som inte har mer än ett förarintyg men vill testa på yrkeslivet till sjöss under sommaren är det dags att vässa cv:t nu. Allt från att mecka Albin 25 i Göta kanal till jobbet som däcksman erbjuds som sommarjobb runtom i Sverige.

Nyheter, Ombord »

[22 Maj 2013 | Inga kommentarer | ]
Ungdomskurs direkt efter skolavslutningen

Nu när värmen äntligen börjar komma känns sommarlovet inte så avlägset längre. Eftersom På kryss gärna vill uppmuntra fler ungdomar att upptäcka glädjen med båtlivet tipsar vi här om ett seglarläger direkt efter skolavslutningen.
Segelsugna ungdomar mellan 12 och 15 år är välkomna att delta i Boat Week 13–19 juni på Jungfrusunds marina på Ekerö utanför Stockholm. Det blir en vecka full med teori och praktik som leder fram till ett förarintyg.
På kursen får man lära sig sjökort, navigering, sjömärken, säkerhet och sjömanskap. Praktiken består bland annat i att framföra och …

Löpsedel, Ombord »

[29 Okt 2010 | Inga kommentarer | ]
Seglarkollo för vuxna

Vi är med ombord som elever på en vuxenkurs. De längre vuxenkurserna går varje höst efter att ungdomarna åter börjat skolan. Och trots att regnbyarna ibland smattrar mot kajuttaket är det en härlig stämning ombord. Några i besättningen beslår förseglet klyvaren för att inte vinden ska få tag i duken medan andra hjälper till med förtöjningarna. Och om en stund ska styrman Catarina ha navigationslektion.
Seglingen började i Strömstad i norra Bohuslän. En efter en dök upp med sina mjuka väskor under eftermiddagen och bekantade sig med varandra. Åldersspannet är stort …

Nyheter »

[13 Sep 2010 | Inga kommentarer | ]
Är du fullärd?

Var det längesedan du gick på din första navigationskurs? Eller kanske gick du en navigationskurs för första gången i våras. Hur det än är med dina kunskaper, så finns det alltid något nytt att lära sig.
Runt om i landet startar nu kurser i förarintyg, kustskepparkurser och många flera kurser. Vill du till exempel lära dig mera om vad symbolerna på fotografiet föreställer skall du gå en kurs för kanalintyget.
För alla de olika intyg som Nämnden för båtlivsutbildning har finns det specifikationer på vad du skall kunna. Besök deras hemsida här, …