Förstasidan » Arkiv

Artiklar taggad med: Utbildning

Nyheter, Ombord »

[22 Maj 2013 | Inga kommentarer | ]
Ungdomskurs direkt efter skolavslutningen

Nu när värmen äntligen börjar komma känns sommarlovet inte så avlägset längre. Eftersom På kryss gärna vill uppmuntra fler ungdomar att upptäcka glädjen med båtlivet tipsar vi här om ett seglarläger direkt efter skolavslutningen.
Segelsugna ungdomar mellan 12 och 15 år är välkomna att delta i Boat Week 13–19 juni på Jungfrusunds marina på Ekerö utanför Stockholm. Det blir en vecka full med teori och praktik som leder fram till ett förarintyg.
På kursen får man lära sig sjökort, navigering, sjömärken, säkerhet och sjömanskap. Praktiken består bland annat i att framföra och …

Löpsedel, Ombord »

[29 Okt 2010 | Inga kommentarer | ]
Seglarkollo för vuxna

Vi är med ombord som elever på en vuxenkurs. De längre vuxenkurserna går varje höst efter att ungdomarna åter börjat skolan. Och trots att regnbyarna ibland smattrar mot kajuttaket är det en härlig stämning ombord. Några i besättningen beslår förseglet klyvaren för att inte vinden ska få tag i duken medan andra hjälper till med förtöjningarna. Och om en stund ska styrman Catarina ha navigationslektion.
Seglingen började i Strömstad i norra Bohuslän. En efter en dök upp med sina mjuka väskor under eftermiddagen och bekantade sig med varandra. Åldersspannet är stort …

Nyheter »

[13 Sep 2010 | Inga kommentarer | ]
Är du fullärd?

Var det längesedan du gick på din första navigationskurs? Eller kanske gick du en navigationskurs för första gången i våras. Hur det än är med dina kunskaper, så finns det alltid något nytt att lära sig.
Runt om i landet startar nu kurser i förarintyg, kustskepparkurser och många flera kurser. Vill du till exempel lära dig mera om vad symbolerna på fotografiet föreställer skall du gå en kurs för kanalintyget.
För alla de olika intyg som Nämnden för båtlivsutbildning har finns det specifikationer på vad du skall kunna. Besök deras hemsida här, …