Förstasidan » Arkiv

Artiklar taggad med: tips&trix

Löpsedel, Nyheter »

[8 Mar 2015 | Inga kommentarer | ]
Bli en miljösmart båtägare med hjälp av ny sajt

På den nya sajten Båtmiljö.se får du som båtägare tips på miljösmarta lösningar för båtlivet. Tanken är att sajten ska fungera som en guide för alla båtägare och båtklubbar. Med rubriker som ”underhåll”, ”återvinning och avfall” och ”din guide i naturen” ska du snabbt kunna gå in och få svar på din fråga, oavsett om det gäller tips inför vårrustningen eller om du behöver ta reda på var närmaste sopsorteringsstation finns när du är ute och seglar på semestern.

Löpsedel, Nyheter »

[26 Feb 2015 | Inga kommentarer | ]
Stoppa båttjuven – såhär gör du

Båtsäsongen närmar sig och därmed ökar också stölderna av båtar, motorer och utrustning. Under 2014 minskade antalet anmälda båtmotorstölder något medan stölder ur och från båtar ökade med tolv procent. Motorer och elektronik går snabbt att stjäla och kan lätt avyttras på andrahandsmarknaden – men som båtägare kan du göra en hel del för att försvåra för tjuven.

Löpsedel, Ombord »

[2 Jan 2013 | Inga kommentarer | ]
Smarta tips med På Kryss

I vinter börjar vi publicera tips i På Kryss för att göra båtlivet lite enklare. Och vi vill gärna ha dina bästa tips och trix!
Ämnena kan vara från högt till lågt och från egna lösningar till bra produkter. Och vi kommer att ha en särskild redaktör för detta arbete som kommer att presenteras i nummer 2-2013.
Här kommer ett första uppslag om du någon gång skulle behöva en fjädrande förtöjning och kan utnyttja flexibiliteten i en gummifender.
Skicka gärna uppslag till redaktion [at] pakryss [punkt] se
Micke, redaktionen

Ombord »

[1 Apr 2010 | 1 Kommentar | ]
Tips & trix: Fixa matta fribord

Bilrekonditionerarnas polermedel återskapar effektivt glansen på kritade och matta gelcoatytor.
Från amerikanska 3M kommer Perfect-it III, som är en serie polermedel avsedda att avlägsna repor i billacker. De används av många professionella bilrekonditioneringsfirmor. 3M har också en serie båtvårdsprodukter, men Perfect-it III har slagit dessa i mina tester, framförallt när man maskinpolerar. En fördel är att medlet lämnar minimalt med stänk och inget polerdamm. Dessutom innehåller det smörjmedel som gör att det inte hugger vid polering, vilket kan vara ett problem med andra poler- & rubbingmedel när man använder polermaskin.
Är skrovet …

Långfärd »

[30 Mar 2010 | Inga kommentarer | ]
Crewlist

Torsten Hammar har seglat i många år i Medelhavet och har med åren utvecklat en kombinerad besättningslista (crewlist) och båtdata som tycks fungera hos alla myndigheter de normalt har beröring med.
Excelfilen är enkel att redigera med sina egna uppgifter och har man både dator och skrivare ombord (eller kan gå till ett internetcafé i hamnen innan) kan man enkelt skapa aktuella besättningslistor. Har man dessutom en båtstämpel är det ytterligare en bonus hos många myndigheter.
Klicka här för att ladda ner Excelfilen.