Förstasidan » Arkiv

Artiklar taggad med: Ryssland

Långfärd, Löpsedel, Nyheter »

[1 Feb 2014 | Inga kommentarer | ]
Eskader till Vita havet, Kolahalvön och Norge

Seglar man i eskader vågar man ta sig an utmaningar man kanske inte skulle ge sig på själv. Sommaren 2015 planerar kryssarklubben att genomföra en eskadersegling till Vita havet, Kolahalvön och Norge.
Ta chansen och följ med på denna unika resa som tar dig över till spännande mål som Utsira, Norges fjordar, Lofoten, Nordkap, Kirkenes, Kolahalvön, Vitahavet, Vitahavskanalen, de ryska sjöarna Onega och Ladoga, de ryska floderna Svir och Neva, S:t Petersburg, Helsingfors. Seglatsen kommer att vara i minst 15 veckor och bjuder garanterat på spännande upplevelser och nya erfarenheter. Eskadern …

Läsvärt, Nyheter »

[10 Jun 2011 | Inga kommentarer | ]
Rysslands kanaler blir tillgängliga

Kryssarklubbens ombud i S:t Petersburg, Vladimir Ivankiv, meddelar att den ryska duman (riksdagen) den 20 maj 2011 beslutade att tillåta fritidsbåtar med utländsk flagg på sina inre vatten.
Tidigare har samma regler gällt för fritidsbåtar som stora fraktfartyg, med mycket pappersarbete och en lots som kunde kosta flera tusen kronor, även om den kostnaden ibland kunde delas mellan flera fritidsbåtar som gick i konvoj på kanalerna.
De vattenvägar som särskilt är intressanta är vägen in till finska sjössystemen genom Saimaa kanal och Vitahavskanalen som gör det möjlig att segla runt hela Skandinavien.
Beslutet …

Långfärd »

[19 Feb 2010 | 8 Kommentarer | ]
Segla till Ryssland – del 2

I På Kryss nummer 2-2010 finns en läsvärd artikel av Per Wennergrund om att segla till Ryssland och S:t Petersburg. I artikeln finns en mängd praktisk information om hur det går till att segla dit och där, men allt fick inte plats i papperstidningen. Här är del två med information.

Långfärd, Läsvärt »

[19 Feb 2010 | Inga kommentarer | ]
Mer om Ryssland – del 1

I På Kryss nummer 2-2010 finns en läsvärd artikel av Per Wennergrund om att segla till Ryssland och S:t Petersburg. I artikeln finns en mängd praktisk information om hur det går till att segla dit och där, men allt fick inte plats i papperstidningen.