Förstasidan » Arkiv

Artiklar taggad med: nya båtar

Löpsedel, Nyheter »

[26 Feb 2015 | Inga kommentarer | ]
Stoppa båttjuven – såhär gör du

Båtsäsongen närmar sig och därmed ökar också stölderna av båtar, motorer och utrustning. Under 2014 minskade antalet anmälda båtmotorstölder något medan stölder ur och från båtar ökade med tolv procent. Motorer och elektronik går snabbt att stjäla och kan lätt avyttras på andrahandsmarknaden – men som båtägare kan du göra en hel del för att försvåra för tjuven.

Löpsedel, Nya prylar/båtar, Nyheter »

[21 Feb 2015 | Inga kommentarer | ]
Boot Düsseldorf 2015: Sirius, C-Yacht, Linssen, Discovery, Garcia

Nästan en kvarts miljon besökare, varav långt över 50 000 icke-tyskar och däribland många svenskar, kom till världens största inomhus-båtmässa i Düsseldorf i januari. På plats fanns 1 741 utställarna från 57 länder – och en hel del flytetyg. Bland annat Sirius 40DS, C-Yacht 1250i, Linssen Grand Sturdy 30.9AC Brilliant Edition, Discovery 58 och Garcia 45 Exploration.

Löpsedel, Nya prylar/båtar, Nyheter »

[20 Feb 2015 | Inga kommentarer | ]
Boot Düsseldorf 2015: eLex, Spirit, Scalar, Bente, Dragonfly

Nästan en kvarts miljon besökare, varav långt över 50 000 icke-tyskar och däribland många svenskar, kom till världens största inomhus-båtmässa i Düsseldorf i januari. På plats fanns 1 741 utställarna från 57 länder – och en hel del flytetyg. Bland annat eLex 610, Spirit 37, Scalar 34, Bente 24 och Dragonfly 25.

Löpsedel, Nyheter »

[17 Feb 2015 | Inga kommentarer | ]
Båtlivet fortsatt populärt i Sverige

Sveriges båtägare fortsätter att använda sina båtar flitigt. Tre av fyra personer använder sin båt fler än femton dagar per år. Det visar Svedeas båtlivsundersökning som genomförts bland båtägare för tredje året i rad.

Läsvärt, Löpsedel, Nya prylar/båtar, Nyheter »

[31 Jan 2015 | Inga kommentarer | ]
Nu är Båtmässan igång

På lördag morgon öppnade den 56:e upplagan av Båtmässan i Göteborg. Med 297 utställare på plats, som tillsammans ställer ut 390 båtar, är mässan fullbokad för första gången på flera år. Nytt för i år är bland annat den praktiska scenen Hands on, som Kryssarklubben är med och arrangerar.

Långfärd, Löpsedel, Nya prylar/båtar, Nyheter »

[24 Jan 2015 | Inga kommentarer | ]
Fransk vinnare i ny kategori

Fem segelbåtar har utsetts i årets Yacht of the Year under mässan i Düsseldorf. Vinnare i den nya kategorin för långfärdsbåtar blev franska aluminiumseglaren Boréal 52.

Mitt På Kryss »

[13 Jun 2013 | Inga kommentarer | ]
På Kryss med Fingal: Skärgårdsströvaren

I sommar ska ungdomsreportrarna kunna få stöd och hjälp från en lika arbetande redaktör på en 7,5 meter lång aluminiumbåt med utombordare. Nu har den landat i Sverige.
Det är Sören Colbing som är pappa till idéerna med Skärgårdsströvaren som har smal vattenlinje (som en Petterssonbåt), ska ha beräknat låg bränsleförbrukning och få plats med hela familjen och kunna köra rätt upp på sandstranden utan skador på båten.
Efter två prototyper (båda till salu på Blocket just nu; 32-fot och 24-fot). Beräknad bränsleförbrukning runt 0,65 liter bensin per nautisk mil och en …

Nya prylar/båtar »

[28 Feb 2011 | Inga kommentarer | ]
Så skapas en båt

I engelska båttidnignen Practical Boat Owner har man under 2010 haft en intressant artikelserie om hur det litet varv har konceptualiserat och konstruerat den traditionella båttypen Cornish Crabber 26.
Med sin gaffelrigg och klassiska linjer lär det aldrig bli någon storsäljare, men det är ett fascinerande projekt om hur man tar fram en ny båttyp, som är mycket väl värd att läsa för alla som är nyfikna på hur en ny båt kommer till. Författare är David Harding.
Sju delar finns nedladdningsbara som PDF:er.
Del 1: Birth of a new boat – PBO …

Nya prylar/båtar »

[3 Nov 2010 | Inga kommentarer | ]
Smartbåt

Från Frankrike kommer ytterligare en kantig lådformad båt som först gjordes populär av Wallys små motorbåtar. Går lätt genom vattnet och har därför en låg bränsleförbrukning och bör också passa för mindre motorer för dem som inte har så bråttom.
Det är Pia l’Obry som har börjat importera Smartboat som kan både komma med en utombordare (snart även elektrisk) och med inombordare (VP D3 170hk). Knappt 7 meter lång på grund av att vid sju meter ökar de franska interna kraven på utrustning och utbildning.
Smartboat b1lev nominerad till ”European Motor Boat …

Nya prylar/båtar »

[29 Sep 2010 | Inga kommentarer | ]
Dagseglare – Rustler 24

Rustler 24 har bly inkapslat i en lång köl, vilket idag är ovanligt bland nyproducerade båtar. Detta ger en lugnare, stadigare gång, vilket uppskattas av många. Släpper man rodret tillfälligtvis, så behåller en långkölad båt kursen mycket längre. Samtidigt minskar långkölen djupgåendet, vilket ökar möjligheterna att komma fram i grunda skärgårdar och att lägga sig mest skyddad av alla i en naturhamn. Det är en värdefull egenskap, för även om man dagseglar vill man ju ändå ibland komma iland på någon trevlig ö, eller hur?
Fakta:

Längd: 7,44 m
Bredd: 1,91 m
Djup: 1,07 …