Förstasidan » Arkiv

Artiklar taggad med: natur

Nyheter »

[8 Sep 2010 | 2 Kommentarer | ]
Kosterhavets snorkelled- landet första?

I morgon fyller Sverige första marina nationalpark Kosterhavet ett år. Under det gångna året har ett provisoriskt naturrum på Nordkoster vid Västrabo varit informationscentrum för nationalparken. Nationalparkschefen Anders Tysklind hoppas att att planerna för en permanent lösning på annat ställe skall gå i lås. En arkitektfirma har tagit fram ett förslag till byggnaderna och dessa planer och förslag skall nu förankras hos de boende på Koster innan man går vidare.
För cirka två veckor sedan invigdes en snorkelled vid Rörvik. Åtta skyltar utplacerade på botten längs en 220 meter lång led …

Läsvärt »

[23 Maj 2010 | Inga kommentarer | ]
Ett svenskt korallrev

Säger fotbollssvamp och piprensare dig något? Kanske ett svenskt korallrev ärt lika obekant? Om du i sommar tar båten eller färjan till Kosterhavet på Västkusten har du möjlighet att få uppleva naturen där på ett nytt sätt.
Kosterhavet är det mest artrika havsområdet i Sverige med naturtyper och djur som inte förekommer någon annanstans i svenskt vatten, och är sedan september förra året första svenska marina nationalparken. Nu närmar sig den första sommarsäsongen för den nya nationalparken, och det betyder för dig som besökare nya möjligheter till organiserade utflykter, men också …

Läsvärt, Nyheter »

[26 Feb 2010 | Inga kommentarer | ]
Sälar ända inne vid Slussen

Det finns fler sälar i Stockholms skärgård än på väldigt många år, och de dyker upp långt inne i skärgården. Ända inne vid Slussen.