Förstasidan » Arkiv

Artiklar taggad med: natur

Löpsedel, Nyheter »

[19 Mar 2015 | Inga kommentarer | ]
Finland och Sverige i gemensamt projekt om Östersjön

Övergödning är ett av de riktigt stora och svåra problemen i Östersjön. Detta kan bara åtgärdas genom att stoppa tillflödet av fosfor och kväve. Projektet NutriTrade är ett gemensamt projekt mellan John Nurminens stiftelse, Initiativet Hållbara Hav i Sverige, Helsingfors universitet, Naturresursinstitutet i Finland, och Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU.

Löpsedel, Nyheter »

[8 Mar 2015 | Inga kommentarer | ]
Bli en miljösmart båtägare med hjälp av ny sajt

På den nya sajten Båtmiljö.se får du som båtägare tips på miljösmarta lösningar för båtlivet. Tanken är att sajten ska fungera som en guide för alla båtägare och båtklubbar. Med rubriker som ”underhåll”, ”återvinning och avfall” och ”din guide i naturen” ska du snabbt kunna gå in och få svar på din fråga, oavsett om det gäller tips inför vårrustningen eller om du behöver ta reda på var närmaste sopsorteringsstation finns när du är ute och seglar på semestern.

Nyheter »

[8 Sep 2010 | 2 Kommentarer | ]
Kosterhavets snorkelled- landet första?

I morgon fyller Sverige första marina nationalpark Kosterhavet ett år. Under det gångna året har ett provisoriskt naturrum på Nordkoster vid Västrabo varit informationscentrum för nationalparken. Nationalparkschefen Anders Tysklind hoppas att att planerna för en permanent lösning på annat ställe skall gå i lås. En arkitektfirma har tagit fram ett förslag till byggnaderna och dessa planer och förslag skall nu förankras hos de boende på Koster innan man går vidare.
För cirka två veckor sedan invigdes en snorkelled vid Rörvik. Åtta skyltar utplacerade på botten längs en 220 meter lång led …

Läsvärt »

[23 Maj 2010 | Inga kommentarer | ]
Ett svenskt korallrev

Säger fotbollssvamp och piprensare dig något? Kanske ett svenskt korallrev ärt lika obekant? Om du i sommar tar båten eller färjan till Kosterhavet på Västkusten har du möjlighet att få uppleva naturen där på ett nytt sätt.
Kosterhavet är det mest artrika havsområdet i Sverige med naturtyper och djur som inte förekommer någon annanstans i svenskt vatten, och är sedan september förra året första svenska marina nationalparken. Nu närmar sig den första sommarsäsongen för den nya nationalparken, och det betyder för dig som besökare nya möjligheter till organiserade utflykter, men också …

Läsvärt, Nyheter »

[26 Feb 2010 | Inga kommentarer | ]
Sälar ända inne vid Slussen

Det finns fler sälar i Stockholms skärgård än på väldigt många år, och de dyker upp långt inne i skärgården. Ända inne vid Slussen.