Förstasidan » Arkiv

Artiklar taggad med: långsegling

Löpsedel, Nyheter »

[23 Feb 2015 | Inga kommentarer | ]
Jämn etapp i Volvo Ocean Race: ”Alla har segerchans”

Under helgen har det skett flera positionsbyten i toppen på den fjärde sträckan i Volvo Ocean Race. Med mindre än en vecka kvar till målet i Auckland skiljer det knappt 15 sjömil mellan de fem första båtarna. Martin Strömbergs Dongfeng Race Team har ett litet övertag samtidigt som Team SCA tar in på täten.

– Alla har segerchans men det lag som hittar starkare vind först kommer att ligga riktigt bra till, säger Martin Strömberg.

Långfärd, Läsvärt, Löpsedel, Nyheter »

[19 Feb 2015 | Inga kommentarer | ]
Drömmer du om långsegling?

I så fall bör du besöka båtmässan Allt för sjön där Kryssarklubben arrangerar ett långseglarseminarium. Under fyra timmar får du ta del av inspirerande samtal och praktiska tips för hur du genomför en långfärdssegling.

Seminariet är löst baserat på boken ”Dra dit pepparn växer – Så förbereder du din långsegling” som är skriven av På Kryss tidigare chefredaktör Micke Westin. Han är själv på plats och berättar om den perfekta båten och hur du klarar av en långsegling med en liten budget.

Läsvärt, Löpsedel, Nyheter »

[8 Feb 2015 | Inga kommentarer | ]
Hallå där, Anna-Lena Elled…

… Som ska segla med Team SCA på den fjärde sträckan i Volvo Ocean Race. På Kryss fick chansen att ställa några frågor innan starten från Sanya på söndagen.

– Det känns galet kul att få delta, säger hon.

Löpsedel, Nyheter »

[3 Feb 2015 | Inga kommentarer | ]
Anna-Lena Elled ansluter till Team SCA

För första gången på tretton år kommer en svensk kvinna att delta i Volvo Ocean Race. Journalisten Anna-Lena Elled kommer att segla med Team SCA som Onboard Reporter i tävlingens fjärde etapp.

– Jag är redo och jag vet vad jag ger mig in på, säger hon.

Långfärd, Löpsedel, Nyheter »

[30 Jan 2015 | Inga kommentarer | ]
Tandvärk stoppar Volvo Ocean Race-deltagare

Tandvärk är aldrig något vi önskar oss – än mindre mitt ute till havs, med flera veckor kvar att segla. Men det var vad som hände Team MAPFRE:s Anthony Marchand. Under tredje etappen av Volvo Ocean Race blev han så sjuk att han hade feber i en vecka.

Långfärd, Läsvärt, Nyheter »

[7 Jan 2015 | Inga kommentarer | ]
Vinterseglare i sommarljus

Så här års är de flesta av oss mer fåtöljseglare än själva ute med båten. Det råder ingen brist på seglingsberättelser på nätet och i böcker och en av de mer intressanta aktuella just nu är den från kryssarklubbaren Per-Erling Evensen som mönstrat på Lasse Ljungs Arianna af Valleviken och, efter att ha rundat Kap Horn, seglat ner till Antarktis.
Sedan några dagar hoppar de mellan vikarna i en skärgård som bjuder på lite annan segling än vi är vana med hemma i Östersjön eller på västkusten. Samtidigt finns likheterna där …

Långfärd, Löpsedel »

[3 Okt 2014 | Inga kommentarer | ]
Video: Par intervjuade i långseglande Vega

Långseglarna Mark Lagerström och Maria Malmsborg blir intervjuade av en sydafrikansk seglare.
De berättar om sin segling från Sverige och till Sydafrika (de är nu hemma i Sverige sedan ett år tillbaka).
Det är sydafrikanen Steven Searle som redigerat och lagt till denna video på Vimeo. Glöm den något sexistiska kommentaren till Maria om var hon kopplar in sin hårtork (en fråga Mark slapp!).
På Mark och Maria webbplats kan man nu läsa: ”2014-08-26 Almost a year since we got home. In this time we started up our old carreers and are working …

Nyheter »

[20 Feb 2014 | Inga kommentarer | ]
Gratis föredrag med Jimmy Cornell på båtmässan

Jimmy Cornell som bland annat drog igång ARC från Kanarieöarna till Västindien kommer och pratar lördagen den 1 mars på båtmässan.
Jimmy håller just nu på att bygga en 43 fots aluminiumbåt och dessutom göra en jorden-runteskader som går genom Nordvästpassagen.
Kryssarklubben bjuder in dig att komma till mässan 1 mars kl 14.00 – 16.00 sal K11.

Läsvärt, Nyheter »

[13 Nov 2013 | 3 Kommentarer | ]
Eskader Vitahavskanalen 2015

Efter ett upprop i På Kryss och här på PX webbsida har börjat ge en del gensvar, Nu har ett första initiativ för att bilda en eskader som tar båtar genom  Vitahavskanalen och vidare runt Norge – eller åt andra hållet, det är självklart upp till deltagarna.
Initiativet till att arrangera första träffen har Eva Furhoff och Lennart Puktitis gjort tillsammans med eskadernämndens Kjell Vestberg.
Tanken är att göra en träff för att diskutera förutsättningarna. Ett samarbete med Kryssarklubbens ombud i St Perterburg Vladimir Ivankiv behövs också, även om kraven på att …

Nya prylar/båtar »

[1 Jun 2011 | Inga kommentarer | ]
Bok: Cruising guide för Svalbard

Norske seglaren och journalisten Jon Amtrup har skrivit en guide till Svalbard på engelska. Svalbard blir ett allt populärare område, och 80 segelbåtar besökte området sommaren 2010.
Jon har saknat en bok som bara ta upp Svalbard och genom norska förlaget Skagerrak finns nu boken Sail to Svalbard att köpa för 400 norska kronor + porto. Boken finns bara på engelska och omfattar 96 ankarplatser och hamnar och en del utrustningstips.
– Vi seglade runt Spetsbergen, den största ön i Svalbard i fjol, och det var ett äventyr som hade allt; mäktig …