Förstasidan » Arkiv

Artiklar taggad med: kurs

Nyheter »

[13 Aug 2013 | Inga kommentarer | ]
Dags att anmäla sig till sjöväderkurs

Fortfarande vill vi klamra oss fast vid sommaren, men innan vi vet ordet av är det höst. Passa på att redan nu anmäla dig till den webbaserade ”Sjöväderkurs på nätet” med meteorologen och seglaren Anders Ljungkvist som startar den 5 oktober och pågår i tre veckor fram till 25 oktober. Efter kursen ska du kunna använda Internet på ett effektivare sätt och ha en djupare förståelse för vädret och de mekanismer som styr detta.
Detta är den åttonde kursen som Kryssarklubben genomför med Anders Ljungkvist och den förra blev snabbt fulltecknad. Passa …

Löpsedel, Ombord »

[29 Okt 2010 | Inga kommentarer | ]
Seglarkollo för vuxna

Vi är med ombord som elever på en vuxenkurs. De längre vuxenkurserna går varje höst efter att ungdomarna åter börjat skolan. Och trots att regnbyarna ibland smattrar mot kajuttaket är det en härlig stämning ombord. Några i besättningen beslår förseglet klyvaren för att inte vinden ska få tag i duken medan andra hjälper till med förtöjningarna. Och om en stund ska styrman Catarina ha navigationslektion.
Seglingen började i Strömstad i norra Bohuslän. En efter en dök upp med sina mjuka väskor under eftermiddagen och bekantade sig med varandra. Åldersspannet är stort …

Ombord »

[8 Feb 2010 | Inga kommentarer | ]
Video läcktätningskurs

I På Kryss nummer 1-2010 kunde du läsa om hur en läcktätningskurs (eller skrovskadeskydd som kursen egentligen heter) går till. I videon får du höra kursens instruktör Stefan Nilsson berätta mer under nästan fem minuter om fler tips om hur du ska klara din båt om den går läck.