Förstasidan » Arkiv

Artiklar taggad med: Fingal

Löpsedel, Mitt På Kryss »

[29 Jul 2014 | Inga kommentarer | ]
På Kryss med Fingal – Dag 30

Förmiddagen spenderades i Trosa för att samla material till en av de kommande atiklarna. Detta gjordes genom att spatsera runt på gatorna för att hitta det unika med just Trosa. Vi gick in i en bokhandel och på coop där vi köpte lite frukt och grönt och tillslut hamnade på ett kafé som hette Kutterkonfekt, som vi även satte oss ner på och fikade. Det här fikat var det första riktiga fika som vi kostat på oss under alla fyra veckor, så vi passade på att njuta extra mycket.
När vi var …

Löpsedel, Mitt På Kryss »

[28 Jul 2014 | 1 Kommentar | ]
På Kryss med Fingal – Dag 29

 Är vi framme snart? Jag är hungrig…
Idag lämnade vi Broken efter en välförtjänt paus igår. Vi har fått mycket skrivande gjort och det känns skönt att vara lite mer ikapp. Det är ett ganska högt tempo vi har hållit de här veckorna, det har väl inte varit några mastodont-sträckor vi gjort men det är ofta vi lämnar en hamn på morgonen och kommer fram på kvällen i en annan och sen åker igen nästa morgon. Så ska vi samla information, intervjua folk och uppleva stället också. Missförstå mig rätt, jag …

Löpsedel, Mitt På Kryss »

[27 Jul 2014 | Inga kommentarer | ]
På Kryss med Fingal – Dag 28

I morse var en sådan helgmorgon som man har hemma. Efter väderleksrapportens lovade regn lade vi oss inne i båten för att skriva artiklar och läsa. Jag satt med en kopp te och läste Sven Yrvinds bok ”Med Bris mot Kap Horn” ända tills det var dags för lunch.
Anledningen till den här lugna morgonen var att vi bestämt oss för att stanna här på Broken ännu en natt för att få klart artikel tre och få lite mer tid att utforska ön.
Medan vi sedan satt och åt lunch kom det …

Mitt På Kryss »

[26 Jul 2014 | Inga kommentarer | ]
På Kryss med Fingal – Dag 27

Idag har vi fått duscha, det här kanske inte låter som något speciellt men det var första gången på sex hela dagar. Vilket är ganska sjukt och äckligt men det är ju på sätt och vis en del av båtlivet.
Vilket med andra ord betyder att vi är väldigt glada att vi kunde skölja bort alla alger, solkrämen, myggmedlet, saltet man hade i håret och sedan så klart vanlig smuts.
När vi var rena var det dags för flaskorna som vi förvarar allt vatten i att bli rena. De har vi nämligen …

Löpsedel, Mitt På Kryss »

[25 Jul 2014 | 2 Kommentarer | ]
På Kryss med Fingal – Dag 26

Jag förstår inte vad det är jag gör, varför är det alltid jag?
Idag har jag fått tre nya små sår på mindre än 10 minuter. Det kanske inte låter som nån stor grej, men det är alltid jag som slår eller skär mig. Under denna resa på snart 4 veckor nu, har jag lyckats gå endast en dag utan att skada mig på något sätt. Det är ju aldrig några större skador, det är bara det att när man har tillräckligt många små sår överallt så blir det lite jobbigt. …

Löpsedel, Mitt På Kryss »

[24 Jul 2014 | Inga kommentarer | ]
På Kryss med Fingal – Dag 25

Nu är det bara nio dagar kvar. Nio dagar kvar av kylskåp i durken, av sena skrivkvällar, av burkmat inplanerat tre dagar fram i schemat, av navigering runt alla grund och bränningar på ostkusten och av en tillvaro som är precis som sommaren ska vara.
Allting känns som en nedräkning. Idag skrev vi en sista inköpslista (tror vi ja), storhandlade för sista gången under ett snabbt stopp i Arkesund och ska snart börja skriva på den fjärde artikeln av fem.
Att tiden bara har runnit iväg har gjort oss väldigt effektiva. Idag …

Mitt På Kryss »

[23 Jul 2014 | Inga kommentarer | ]
På Kryss med Fingal – Dag 24

Dagen började 8.00 och bara efter några minuter ringer Micke på telefonen och säger vi ses på Harstena om en och en halv timme. Detta hade vi inte väntat oss och fick snabbt skynda oss iväg mot målet.
Innan vi han ge oss iväg fick vi besök på båten av en av de fiskare som bodde Håskö. Han hade läst om Fingal i På kryss och var väldigt intresserad av båten och besviken att skrovet inte är i trä som de flesta tror. Detta möte slutade med att han bjöd …

Löpsedel, Mitt På Kryss »

[22 Jul 2014 | 1 Kommentar | ]
På Kryss med Fingal – Dag 23

Det var 10 år sen jag seglade en sån här, jag kommer inte ens ihåg var alla snörena ska va! Aja, jag gissar väl på någonting och hoppas att det ser ut som att jag vet vad jag gör.
Vi låg i Stugvik på Stora Alö i morse. Det är ett av Kryssarklubbens uthamnar och man får gärna låna några av deras småbåtar.
Vi hade bestämt oss redan när vi kom dit igår kväll att vi skulle låna tre optimister på morgonen och segla lite, kanske köra ett race. Så efter frukosten …

Löpsedel, Mitt På Kryss »

[21 Jul 2014 | Inga kommentarer | ]
På Kryss med Fingal – Dag 22

Dagens ilands-problem var att segla i nio timmar utan musik.
Eftersom att vi nu ska ligga i ute-hamnar utan el så måste vi spara på alla batterier som vi kan. Plottern på Ipaden ska bara användas när det behövs, vi får effektivisera vårt skrivande så att datorerna inte laddar ur och värst av allt kan vi inte spela musik under seglingen.
I morse lämnade vi hamn runt tiotiden. Vi hade sedan en nästan konstant kryss i nio timmar där vi började med att dra det första revet eftersom vi inte använde …

Mitt På Kryss »

[20 Jul 2014 | Inga kommentarer | ]
Vi Mötte – Dagens Solstråle

Dagens Solstråle
Fingal är i sig en ganska iögonfallande båt med sina röda segel, gaffelrigg och svarta skrov. Att hon dessutom ofta är väl representerad i På Kryss gör att det inte är sällan det kommer fram någon och börjar prata lite och vill veta mer om båten och kanske ta en titt inuti. Ibland så är det någon av dessa fina människor som gör ett lite extra starkt intryck och förgyller dagen lite grann. Dessa personer kallar vi för Dagens Solstråle.
Idag, 20 juli 2014 i Västervik, träffade vi Simon Andersson, …